Cosmetische Arts

Dr. Peter Driessen

Bij het eerste bezoek aan Dr. Peter Driessen, bij Praktijk MicroVitaal, wordt een gratis analyse gemaakt en op basis hiervan wordt een behandelplan opgesteld. Na de analyse is er direct de mogelijkheid voor een behandeling.

​Dr. Peter Driessen

​Bel gerust voor meer informatie of een afspraak naar 06.5392.0488.

Eerst volgende datum:

N.t.b.

Injectables

‘Schoonheid komt met de jaren’, zegt men wel eens. Wat als nou juist die tekenen van schoonheid u niet bevallen en u een facelift een te radicale oplossing vindt?

Het door middel van de zogenaamde "injectables" opvullen, verfraaien van rimpels, littekens en lippen vormt dan een relatief kleine ingreep met een enorm resultaat. Door middel van dunne naaldjes, wordt een product net onder of in de huid geïnjecteerd, waardoor de rimpels of lippen worden opgevuld. Afhankelijk van de wensen van de cliënt en het te behandelen gebied wordt - onder deskundigheid van de arts - voor een bepaald product gekozen. Er is namelijk niet één product op de markt dat een oplossing biedt voor alle problemen c.q. wensen van de cliënt.

Soorten injectables

Er zijn tegenwoordig verschillende injectables beschikbaar, te weten: Producten zoals onder andere Botox, Teoseal, Juvederm Ultra en Emervel Svculptra (melkzuur) worden gebruikt. Niet alle materialen zijn geschikt voor gebruik op elk gebied.

Hoe ontstaan rimpels eigenlijk?

Ons bindweefsel in de huid bestaat voornamelijk uit collagene vezels, die de huid veerkracht, vorm en stevigheid geven. Helaas wordt door het ouder worden, erfelijkheid, roken, zonlicht, stress, mimiek enzovoorts, dit natuurlijke collageen afgebroken en in onvoldoende mate weer aangemaakt en kunnen er rimpels ontstaan.

Het verouderingsproces

Helaas kan door middel van een inspuiting het verouderingsproces niet worden stopgezet, maar wel vertraagd. Ook gezonde voeding, voldoende water drinken, weinig roken en stress spelen hierbij een belangrijke rol. Reken dus wel op een eventuele jaarlijkse nabehandeling.

Indicaties voor het gebruik van injectables:

  • neus-lippenplooi (naso-labiale lijnen)

  • fronsrimpels (glabella)

  • zogenoemde rokers-lipsticklijntjes

  • horizontale voorhoofdsrimpels

  • boven- en onderlip

  • afhangende mondhoeken

  • littekens

  • hyperhydrose (overmatig zweten)

  • slaap en kin opvullen

  • kaaklijn strak en recht maken

Botox

Veel van de rimpeltjes in het gezicht worden, iedere keer als men lacht, boos kijkt of fronst, veroorzaakt door samentrekken van de vlak onder de huid gelegen aangezichtsspieren. Bij veel mensen blijven deze rimpels zichtbaar, ook als ze niet lachen of fronsen. Hierdoor ziet men er ouder uit dan men is. Vaak ook wordt de gelaatsuitdrukking ten onrechte beoordeeld als boos of bezorgd. Aan deze rimpeltjes is nu snel en eenvoudig iets te doen met een Botox-behandeling: de vijf meest gestelde vragen:

 1. Wat is Botox?

 Botox (Botuline Toxine type A) is een injectievloeistof die overactiviteit van spieren vermindert. Al sinds 1980 wordt deze stof met groot succes gebruikt bij de behandeling van onder andere ongewenst samenknijpen van de ogen (blepharospasme). Ook rimpels in het gezicht kunnen worden veroorzaakt door overactiviteit van spieren. Denk maar aan fronsrimpels, kraaienpootjes of de horizontale lijnen op het voorhoofd. Inspuiten van Botox zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen en de rimpels in de huid verdwijnen.

 2. Wat houdt de behandeling in?

 Een kleine hoeveelheid van de stof Botox wordt geïnjecteerd in het te behandelen gebied. Deze injecties zijn zeer eenvoudig te plaatsen door een daartoe opgeleid arts. Ze zijn volkomen veilig en vrijwel pijnloos, er is geen verdoving nodig en onmiddellijk na de behandeling kunt u weer naar huis om uw normale dagelijkse bezigheden te hervatten.

 3. Welk resultaat kan ik verwachten?

Uw huid zal veel gladder zijn; de hinderlijke fronsrimpels, kraaienpootjes of horizontale lijnen zijn verdwenen, wat u een jeugdig en wellicht minder zorgelijk uiterlijk geeft. De normale gelaatsuitdrukking wordt echter niet aangetast. Het effect van een Botox-behandeling ziet u na drie tot tien dagen en houdt ongeveer drie tot zes maanden aan. De mate en duur van effect verschilt uiteraard enigszins van persoon tot persoon. Na deze tijd kunt u opnieuw behandeld worden, waarbij de behandelfrequentie over het algemeen iets afneemt.

4. Zijn er ook bijwerkingen?

 Al jarenlang wordt Botox door veel artsen veilig en zonder bijwerkingen toegediend. In zeer zeldzame gevallen kan een hangend ooglid voorkomen. Dit is echter van voorbijgaande aard (een tot twee weken) en hangt samen met de manier van injecteren.

 5. Hoe weet ik of ik een geschikte kandidaat ben voor een Botox-behandeling?

 Uitsluitend rimpels, die door het samentrekken van onderliggende spieren worden veroorzaakt, kunnen behandeld worden met Botox. Rimpeltjes in een slapper wordende huid of door veelvuldig zonnen reageren niet op deze behandeling. Dokter Driessen kan u alles vertellen over de Botox-behandeling en bepalen of het voor u een geschikte manier is om rimpels in het gelaat te verminderen.