Dermapen behandeling

Wat is de Dermapen?

De Dermapen is een van de nieuwste en meest geavanceerde apparaat op het gebied van microneedling. Microneedling is een behandeling waarbij we door middel van kleine naaldjes huidverbetering gaan genereren. De Dermapen is dus eigenlijk niet de behandeling, maar het merk van het apparaat waar ik mee werk.

Breed inzetbaar

De Dermapen behandeling is breed inzetbaar bij diverse huidproblemen. Denk hierbij aan, huidverjonging, rimpels of litteken verwijderen, pigmentatie en andere indicaties.

​De Dermapen A63 is wereldwijd het nieuwste en meest geavanceerde apparaat op het gebied van microneedling.

 

 

Vrijblijvend behandeladvies nodig?

Plan een intake

 

 

Hoe werkt microneedling?

De behandeling start met een goede reiniging en desinfectie van de huid, zodat ik op een schone huid ga behandelen. Als tussenvloeistof wordt er een serum gebruikt dat past bij de te behandelen indicatie. De pen glijdt als het ware over de huid waarbij de naalden kleine kanaaltjes maken in de huid. In deze kanaaltjes wordt het serum heel mooi opgenomen door de huid en kan dus vanuit binnen gaan werken. Doordat er kleine wondjes ontstaan gaat de huid zich herstellen en maakt hierbij collageen en elastine aan. Dit zorgt ervoor dat uw huid minder tekenen vertoont van huidveroudering en uw huid elastischer wordt.

Is de behandeling pijnlijk?

Hoe gevoelig de behandeling is, ligt aan de te behandelen indicatie. In de huid hebben we 3 lagen: de opperhuid, de lederhuid en de onderhuid. Over het algemeen needlen we alleen in de opperhuid en de lederhuid. De pijnprikkels vinden we pas in de lederhuid. De behandeling in de opperhuid is dus pijnloos. De behandeling in de lederhuid is wat gevoeliger. Maar niet dusdanig pijnlijk dat u bijvoorbeeld een verdovende crème nodig heeft. Het voordeel is dat het daadwerkelijke needlen maar enkele minuten duurt, waardoor de pijn te overzien is.

Kan ik mijn dagelijkse bezigheden weer oppakken na de behandeling?

Uw huid kan direct na de behandeling wat rood zijn. Deze roodheid houdt ongeveer 24 tot 48 uur aan.. Er zijn uiteraard wat dingen waar u rekening mee dient te houden na de behandeling, maar u kunt gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

  • Huidverjonging: 3 tot 6 behandelingen, met intervallen van 6 tot 8 weken
  • Acné: 4 tot 6 behandelingen, met intervallen van 2 tot 4 weken
  • Littekens en striae: 4 tot 8 behandelingen, met intervallen van 6 tot 8 weken
  • Pigmentatie: 4 tot 6 behandelingen, met intervallen van 2 tot 4 weken

Hoe bereid ik mijn huid voor op een Dermapen behandeling?

Om het meest optimale behandelresultaat te behalen, kunt u thuis gebruik maken van de Cell Fusion C producten. Ik  zal u dan ook adviseren over welke producten u thuis moet gebruiken om zo het gewenste resultaat te behalen. Voor en tijdens het behandeltraject blijft u deze producten gebruiken. De Cell Fusion C lijn is van medisch niveau met krachtige werkzame stoffen die huidveroudering tegengaan en is daarnaast ook uitermate geschikt voor uw dagelijkse huidverzorging.

​Het Cell Fusion C assortiment bestaat uit onder andere een reiniging, een scrub, een hydraterende crème, specifieke behandelcrèmes (zoals bijvoorbeeld voor anti-aging en pigmentatie) en een SPF 50 crème .